Sylvia Hagemann-Rietbroek

Notaris

“Bij mij gaat er geen cliënt de deur uit
zonder begrepen te hebben wat er in zijn akte staat.”

Degelijk advies in begrijpelijke taal. Daar sta ik voor. Graag geef ik juridische begeleiding aan de MKB-ondernemer, zowel zakelijk als privé. Ik houd ervan om complexe materie uit te zoeken en er daarna zo snel en pragmatisch mogelijk uitwerking aan te geven. Vervolgens probeer ik deze materie om te zetten in Jip en Janneke taal.

In Utrecht heb ik Rechtsgeleerdheid gestudeerd waarna ik mijn carrière begon in het notariaat bij Pigmans Ras & Janssen Notarissen in Eindhoven. Toen ik in 2002 naar België verhuisde, besloot ik mijn zakelijke loopbaan in Heerlen voort te zetten. Onder bezielende leiding van Michiel Tomlow heb ik mij als kandidaat notaris gespecialiseerd in ondernemingsrechtpraktijk. Daarnaast heb ik me verder verdiept in het internationaal privaatrecht. In 2008 ben ik benoemd als notaris en volgde ik Michiel Tomlow op. Naast mijn werk ben ik lid van het bestuur Stichting Notariaat Euregio. Een stichting die een jaarlijks congres voor notarissen uit Nederland, België en Duitsland organiseert.

Wat ik ontzettend graag doe is meedenken met de ondernemende cliënt. Ik ben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en adviseer ik op het gebied van estate planning voor ondernemers en Nederbelgen. Ook mag ik vele Duitse cliënten tot mijn klantenkring rekenen.