Mr. Pieter-Jan Zeestraten

legal counsel

“Tekst en uitleg: waardevolle (notariële) zaken”

Passie voor het notariële vak. Dat loopt als een rode draad door mijn leven. Een bijzondere interesse heb ik, naast de algemene notariële praktijk, voor het ondernemingsrecht. In het algemeen, maar ook in middelgrote en grote ondernemingen binnen het MKB.

In 1972 begon ik de studie Notarieel recht aan de KUN in Nijmegen. Daarna ben ik mijn loopbaan begonnen op verschillende plaatsen in het land. Van Nijmegen ging ik naar Wageningen en via Born ben ik uiteindelijk aanbeland in Heerlen. Hier werd ik in 1991 benoemd als notaris.

Zowel binnen als buiten het Notariaat heb ik de afgelopen 35 jaar diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies vervuld. Daarnaast heb ik deel uitgemaakt van enkele wetenschappelijke- en praktijk commissies.

Ik ben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht in zowel de profit als non-profit sector. Vanzelfsprekend komt hierbij ook de relatie tot de ondernemer aan de orde, alsmede de organisatie van- en wet- en regelgeving met betrekking tot de instellingen werkzaam binnen de non-profitsector.